İçeriğe geç

Cep Telefonu Dikkatsiz Kullanıldığında Oluşabilecek Tehlikeler Nelerdir

Cep telefonu kullanmanın zararları nelerdir?

Cep telefonlarının yoğun kullanımının en azından beyin yorgunluğuna yol açtığı neredeyse kesindir. Ayrıca baş ağrısı, uyku bozuklukları, hafıza sorunları, şiddetli stres ve yorgunluk, konsantrasyon ve dikkat eksikliği gibi şikayetlere neden olabilir.

Cep telefonu kullanırken dikkat etmemiz gerekenler nelerdir?

Cep telefonunuzu daha ergonomik şekilde nasıl kullanırsınız: Cep telefonunuzu kullanırken başınızı eğmek yerine, ekranı okurken telefonunuzu çene hizasına veya biraz aşağıya kaldırın. … Mesaj veya e-posta yazarken, başparmağınız yerine diğer parmaklarınızı kullanmayı deneyin…•18 Eylül 2020

Telefona ne zarar verir?

1- Orijinal olmayan veya hasarlı şarj cihazlarını kullanmayınız. Hasarlı ve orijinal olmayan şarj cihazları telefonlarınıza zarar verebilir. … 2- Telefonu aşırı sıcaklıklarda uzun süre kullanmamak. … 3- Telefonu buharlı ortamlarda kullanmak. … 4- Yanlış temizlik ürünleri kullanmak. … 5- Ekran koruyucu kullanmamak.

Cep telefonu kullanmanın dezavantajları nelerdir?

Cep telefonları birçok kolaylık sağlasa da insan sağlığı üzerinde birçok olumsuz etkisi olduğu unutulmamalıdır. Omuz, boyun ve baş ağrılarına neden olabilir. … Hamilelikte ciddi hasara neden olabilir. … Kulak sağlığına zarar verebilir. … Parmak eklemlerinde ağrıya neden olabilir. … Meme kanseri riskini artırabilir.Daha fazla makale…•17 Ocak 2018

Telefonla çok oynayan çocuğa ne olur?

Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu ortaya çıkabilir. Hızlı hareket eden nesnelere daha fazla odaklandıkları için, hareketsiz nesneler dikkatlerinden kaçabilir. İnsanlara karşı ilgisizlik ve kalabalık ortamlara karşı isteksizlik ortaya çıkabilir. Akranlarının oynadığı oyuncaklara karşı ilgisini kaybedebilir.

Telefonun çocuklara zararı nedir?

Zihinsel gelişimin ve sosyalleşme sürecinin en önemli basamağı olan 0-4 yaş aralığında ekran karşısında gereğinden fazla zaman geçiren çocuk, sosyal hayattan uzaklaşır. Dil gelişiminde gerileme veya gecikme görülebilir. Görme sorunları ve göz hasarları görülebilir.

Cep telefonu kullanırken zarar görmemek için dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir?

Nettel Gündem Cep telefonu satın alırken SAR değeri düşük telefonlar tercih edilmelidir. … Telefon görüşmeleri kulaklık kullanılarak yapılmalıdır. … Hamile kadınların cep telefonu kullanmaları önerilmemektedir. … Hala büyüme ve gelişme aşamasında olan çocukların cep telefonu kullanmalarına izin verilmemeli ve akıllı telefon kullanım yaşı geciktirilmelidir.Daha fazla makale…•28 Nisan 2020

Telefon kullanırken nelere dikkat etmeliyiz görgü kuralları?

Konuşurken ahizeyi ağza yaklaştırmalı ve ahize ile dudaklar arasındaki mesafe 2,5-3 cm’den fazla olmamalıdır. Konuşma, sanki karşınızdaki biriyle konuşuyormuşsunuz gibi normal bir ses tonuyla yapılmalıdır. Yumuşak bir ses ve doğru ifade olmazsa olmazdır. Amaç, telefon görüşmeye açıkken bekleme modunda kalmasını önlemektir.

Cep telefonu kullanırken ne yapmalıyım?

Cep telefonunun yaydığı dalgaların etkisi mesafe arttıkça azalır. Bu nedenle gerekmedikçe kalp, böbrek ve beyin gibi organlar çıkarılmalıdır. Bu nedenle konuşma kulaklıkla yapılmalı ve mümkün olduğunca baştan uzak tutulmalıdır. Kulaklık kullanılamıyorsa mikrofon açılmalıdır.

Günde en fazla kaç saat telefon kullanmalıyım?

Günlük; 3-6 yaş arası çocuklarda günde 30 dakika, ilkokul öğrencilerinde 45 dakika, ortaokul öğrencilerinde 1 saat, lise öğrencilerinde ise 2 saat ekran ve teknik cihazlarla vakit geçirmek en iyisidir. Yetişkinlerde ise 2,2,5 saat geçirmek sağlıklıdır.

Cep telefonunun zararlarından nasıl korunuruz?

Erdal KAPLANSEREN.Twitter: @Kaplanseren. … Orijinal telefon kullanın. … Aramaları azaltın veya kablolu kulaklık kullanın. … Wi-Fi ve hücresel veriyi kapatın. … Vücudunuza yakın tutmayın. … Çocuklardan uzak tutun. … Düşük sinyal gücünde kullanmayın.

Gece telefonla oynamak zararlı mı?

Dr. Muhammed Keskin. Akıllı telefon ışığı melatonin üretimini bozar ve jet lag gibi uyku döngüsünde bozulmalara neden olur. Bu durum uykuya dalmayı zorlaştırdığı ve iyi ve sağlıklı uykuyu engellediği için gelecekte daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Telefonun olumsuz yönleri nelerdir?

Cep telefonlarını çok sık kullanan kişiler görüş alanının daralması, kalp hastalığı, hafıza sorunları, kalıcı işitme kaybı, beyin tümörü ve şiddetli stres gibi sorunlar yaşayabilir. Şiddetli baş ağrılarınız varsa ve dikkat eksikliği bozukluğunuz varsa cep telefonunuzdan uzak durmalısınız.

Okula neden telefon getirilmemeli?

Cep telefonları okullarda artan zorbalık sorunlarına da yol açabilir. Siber zorbalık diğer zorbalık türlerinden daha zor olabilir ve bu da öğretmenlerin olayları tespit edip durdurmasını zorlaştırır. Cep telefonları sınıfta faydalı bir öğrenme aracı olabilir.

Telefon kullanımını azaltırsak ne olur?

Almanya’daki araştırmacılar akıllı telefon kullanımını azaltmanın etkilerine dair yeni içgörüler elde ettiler. Buna göre, akıllı telefon kullanımını günde sadece bir saat azaltmak insanların kaygı seviyelerini düşürüyor, onları hayattan daha memnun hale getiriyor ve egzersiz yapma olasılığını artırıyor.

Günde en fazla kaç saat telefon kullanmalıyım?

Günlük; 3-6 yaş arası çocuklarda günde 30 dakika, ilkokul öğrencilerinde 45 dakika, ortaokul öğrencilerinde 1 saat, lise öğrencilerinde ise 2 saat ekran ve teknik cihazlarla vakit geçirmek en iyisidir. Yetişkinlerde ise 2,2,5 saat geçirmek sağlıklıdır.

Telefon insanı nasıl etkiler?

Bazı cep telefonu kullanıcıları yanma ve karıncalanma hissi, yorgunluk, uyku güçlüğü, baş dönmesi, konsantrasyon kaybı vb. yaşarlar. Bazı kişiler cep telefonlarını kullanırken ve kullandıktan sonra çeşitli semptomlar yaşarlar. Bunların hepsi radyasyonun etkilerinden kaynaklanabilir.

Telefonun yaydığı radyasyon nasıl azaltılır?

Mobil cihazlardan uzak durun, telefon kullanım sürenizi azaltın, görüşmelerinizde hoparlör veya kulaklık kullanın, telefonunuzu yatak odasına götürmeyin, kullanmadığınızda kapatın veya uçak moduna alın, çantanızda değil cebinizde taşıyın.

Uyurken telefon ne kadar uzakta olmalı?

9- Bebek odalarında, yatak odalarında ve çocukların yakınında cep telefonları bulundurulmamalıdır. 10- Uyurken cep telefonları kapatılmalıdır. Aksi takdirde yataktan en az 1 m uzağa yerleştirilmesi önerilir. 11- Hareket eden araçlarda cep telefonu kullanılması ve taşınması önerilmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kısaboylu Escort